Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Araştırmaları Merkezi (İLAMER) tarafından düzenlenen Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Araştırmaları Merkezi ve Radyo TV Sinema Bölümü’nün geleneksel hale getirdiği 3. Uluslararası Sinema Sempozyumu kapsamında yer alan Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda ödül sahipleri belirlendi.

Farklı ülkelerden onlarca fotoğrafçının katıldığı yarışma bu yıl 3 farklı tema çerçevesinde gerçekleştirildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılı dolayısıyla, kategorilerden biri;  “100. YILINDA CUMHURIYETİN 100’Ü VE KÜLTÜREL MİRAS” olarak belirlenen yarışmanın bir diğer teması ise farkındalık yaratma amacıyla “KÜLTÜR VE KÜLTÜREL MİRASIN KORUNMASI” olarak belirlendi. Fotoğraf amatölerini , fotoğraf öğrencilerini ve profesyonel fotoğrafçıları teşvik etme amacı taşıyan yarışmanın üçüncü kategorisi ise “Drone Fotoğrafçılığı” alanında düzenlendi.

Türkiye, Kuzey Kıbrıs ve Dünyanın pekçok farklı ülkesinden fotoğrafçıların katıldığı yarışmaya 300’den fazla katılım sağlandı.

220 eserin değerlindirmeye uygun görüldüğü yarışmada fotoğraflar;  Prof. Dr Ali Muhammmed Bayraktaroğlu başkanlığında, Prof. Dr. Osman Ürper, Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan, Doç. Dr. Ahmet Beyhan Özdemir, Öğrt. Gör. Gazi Yüksel’den oluşan seçkin bir jüri tarafından değerlendirildi

Uluslararası Fotoğraf Yarışması Direktörü Prof Dr. Fevzi Kasap başkanlığında Öğetim Görevlisi Zeyde Yalıner Örek ve Doktorant Çağlayan Dursun koordinasyonunda gerçekleştirilen yarışmada dereceye giren ve fotoğrafları sergilenmeye değer bulunan fotoğrafçılar şu isimlerden oluşmuştur:

ÖDÜL ALMAYA HAK KAZANAN FOTOĞRAFÇILAR:

DRONE KATEGORİSİ birincisi Yakup Sayak

TEMA  1: “Cumhuriyet Işığı: “100. Yılda Cumhuriyetin 100’ü Ve Kültürel Miras”

1. Birol Kıraç
  2. Onur Kuter
  3. Derya Yazar Atasevar

TEMA 2: “Kültür Ve Kültürel Mirasın Korunması”

1. Yalçın Çiftçi
  2. Mukaddes Abdullahoğlu
  3. Yalçın Çiftçi

ESERLERİ ÖDÜL ALAN VE  SERGİLENMEYE DEĞER BULUNAN FOTOĞRAFÇILAR AŞAĞIDAKİ İSİMLERDEN OLUŞMUŞTUR

Adem Güleş, Barbaros Odabaş, Birol Kıraç, Derin Yolsal, Derya Yazar Atasevar,Fatih Yılmaz, Muhammet Özen, Mukaddes  Abdullahoğlu, Musa  Talaşlı, Onur  Kuter, Osman Arsal, Tevfik Ulual, Ufuk Turpcan, Yakup Sayak, Yalçın Çiftçi.

Ödüllüler:

Segilenecek Fotoğraflar: